Op 1 en 2 april 2022 vond de 3e editie van Innofuture plaats in Emmen. Dit jaar bouwden we de oude busremise van Emmen om tot een wereld vol techniek en Innovatie!

Kinderen en jongeren maakten deze dagen op een speelse manier kennis met werkzaamheden en beroepen in de technische sector. Zelf doen en beleven stond voorop. Techniek in alle vormen was aanwezig met een vloeroppervlakte van zo’n 4000 vierkante meter. Van innovatieve technieken gericht op energie, chemie, ict en robotica tot elektrotechniek, metaal en lassen.

De vrijdag was speciaal voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Meer dan 1500 jongeren uit klas 1 uit Emmen en Ter Apel brachten een bezoek. De zaterdag was voor iedereen vrij toegankelijk. Den zaterdag was voor iedereen (gratis) toegankelijk.

De locatie van de oude busremise in Emmen is niet zomaar gekozen. Op deze plek verrijst binnen zo'n 2 jaar een groot Innovatiecentrum. Dit wordt de hotspot in de regio waar techniek, innovatie, onderwijs en het bedrijfsleven samenkomt. De perfecte locatie voor een Innofuture evenement!

De volgende Innofuture editie is op 17 & 18 juni in Hardenberg!

Foto’s door: Heart Workx Productions

Links

Op de kaart

In de media