Voor 1600 leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Emmen en Ter Apel hebben we een online Escaperoom ontwikkeld.

Zij gingen de uitdaging aan om een mysterie in een garagebedrijf op te lossen. Via filmpjes en opdrachten moest een code worden gekraakt en het mysterie opgelost. Een interactief spel waarbij de technische profielen in het vmbo centraal staan.

De escape room is een onderdeel van de nieuwe website sto-emmenterapel.nl waar leerlingen van klas 1 en 2 van het vmbo informatie, video's en vlogjes vinden die een beeld geven over het werken in de technische sector. Door goed te speuren en opdrachten uit te voeren ontdekken ze wat er met een verdwenen medewerker in Garage V-Snaar is gebeurd. 

In de 2e klas kiezen vmbo-leerlingen een studieprofiel. De website en het bijbehorende spel geven jongeren een goed inzicht van uiteenlopende beroepen en het profiel dat hierop aansluit. De profielkeuzes die zij kunnen kiezen zijn onder andere bouw, installatietechniek en ict.

Lokale bedrijven hielpen mee om de website te vullen met beelden uit de praktijk. Jonge medewerkers van onder andere Harwig Installatietechniek, Sommer Schilderwerken en Fuhler Wegenbouw brachten via vlogjes in beeld wat hun werk inhoudt en welke opleidingen ze hiervoor hebben gevolgd.

Sterk Techniekonderwijs is een platform waar Esdal College, Hondsrug College, Carmelcollege, Terra VO en RSG Ter Apel samenwerken met het Drenthe College en het regionale bedrijfsleven. De website is het eerste resultaat van deze samenwerking. Het doel is leerlingen te interesseren voor techniek en een beeld te laten vormen over het werken in deze branche.

Links

Op de kaart

In de media